петак, 15. април 2011.

КАРАЂОРЂЕВИЋИ У РАДИО БЛАГОВЕСНИКУ

Престолонаследник Александар II и принцеза Катарина Карађорђевић посетили су Сомбор. Госте су примили градоначелник Сомбора Немања Делић и председник Скупштине града Синиша Лазић. Након пријема у згради Жупаније, гости и домаћини прошетали су улицом Краља Петра Првог, све до Саборног храма Светог Великомученика Георгија, где их је дочекао архијерејски намесник сомборски презвитер Саво Николић. У саборном храму госте је дочекао црквени хор са мноштвом малишана. Протонамесник Саво Николић је госте повео у обилазак парохијског дома и црквеног радија "Благовесник".

Њихова краљевска височанства су Дому за децу без родитељског старања "Мирослав Мика Антић" у Сомбору испоручили хуманитарну помоћ у намирницама и играчкама. Овом приликом отворене су нове преуређене просторије и ново купатило за штићенике дома. Принцеза Катарина је истакла да је краљевска породица увек спремна да помогну српској деци и позвала их да у понедељак дођу на Дедиње у Бели двор када се традиционално за вакршње празнике окупља преко хиљаду деце из целе Србије.

После посете Дому "Мика Антић" Престолонаследник и Принцеза су се упутили у Општу болницу "Др Радивој Симоновић". Ту их је дочекао директор др Бранислав Бојић. Ова посета Карађорђевића била је прилика да се свечано постави спомен плоча у кругу болнице на којој је укратко исписана историја сомборске болнице.

Нема коментара:

Постави коментар

Слободно прокоментаришите вест...