понедељак, 6. јун 2011.

ДРУГА СМОТРА ЦРКВЕНИХ ХОРОВА ЕПАРХИЈЕ БАЧКЕ

На празник Светог цара Константина и царице Јелене, 3. јуна 2011. године, Црквени хор Свeтих Цара Константина и Царице Јелене из Сомбора прославио је литургијски своју крсну славу на којој је началствовао презвитер Бранислав Шијачић. После Свете Литургије, освештани су славски колач и жито и изабран је нови кум славе госпођа Вида Сотин.

Следећег дана, у суботу 04. јуна у храму Св. Великомученика Георгија у Сомбору одржана је друга по реду Смотра црквених хорова Епархије бачке, овог пута поводом 250 година од изградње храма Св. Великомученика Георгија. На смотри су учествовали:
  • Дечија појачка група при храму Св. Великомученика Георгија у Сомбору, коју води Влада Ђурковић,
  • Византијска певница при храму Рођења Св. Јована Претече у Сомбору, коју води презвитер Срђан Нешић,
  • Црквени хор Светог Јована Крститеља из Бачке Паланке, којим диригује Снежана Жујић,
  • Црквени хор Светог Романа Мелода из Суботице, којим диригује Драгана Николић и
  • Црквени хор Светих Цара Костантина и Царице Јелене, којим диригује Милан Радишић.
Смотра је отпочела Вечерњом службом коју су здружено по први пут отпојали сви учесници смотре, преко 80 хорских певача, а настављена је наизменичним представљањем хорова. На програму су била дела српске, руске, и грчке православне музике кроз векове од византијског периода до савремених композитора. 

На крају смотре се архијерејски намесник сомборски, презвитер Саво Николић захвалио гостима и нагласио да овакви догађаји имају за циљ да нас утврде у вери, укрепе молитвено и да нам дају саборне снаге да увек будемо сведоци Васкрсења Христовога и апостоли његове љубави. 

Преузмите аудио запис са Смотре...

У нади да ће се и у будућности хорови састајати на овом месту, учесници су смотру завршили заједничким појањем "Многаја љета". Славље је настављено уз послужење и братско натпевавање хорова у свечаној сали црквене општине.




Погледајте галерију светлописа са Смотре...
аутор: Мирослав Марковић, Бачка Паланка

Нема коментара:

Постави коментар

Слободно прокоментаришите вест...